Exposities

Expositie van Beppy Heijnens en Jac Janssen bij Eurlings Interieurs

De showroom van Eurlings Interieurs in Voerendaal is sfeervol aangekleed met schilderijen van Beppy Heijnens en sculpturen van Jac Janssen.

De Voerendaalse Beppy Heijnens volgde ongeveer 6 jaar teken-en schilderlessen bij kunstenares en docente Sandra Hommen, startend bij Welt & Art en later Kunstmest & Co. Haar werk is heel divers, maar kenmerkt zich vooral door het gebruik van sprekende kleuren. Zij werkt het liefst met acryl op doek en gebruikt daarbij gemengde technieken. De schilderijen hebben een grote gelaagdheid, waardoor ze een soms mystieke, sterk tot de verbeelding sprekende sfeer oproepen. Haar werk is figuratief, dan weer non-figuratief. Het menselijke lichaam, en het vrouwenfiguur in het bijzonder is vaak een uitgangspunt.

De in Rimburg geboren Jac Janssen neemt u in zijn keramische en bronzen beelden mee naar het verre verleden van ons bestaan. De beelden die hij laat zien, vinden hun “roots” in lang vervlogen beschavingen. Als tekens van een eeuwigheidsgedachte houden ze als het ware de wacht bij een verborgen wereld. Een voor ons ondenkbare, anonieme werkelijkheid. De kunstenaar put zijn inspiratie dan ook vooral uit de indrukken en “nabeelden” van de reizen die hij onderneemt. De titels die hij zijn werk meegeeft verwijzen naar o.a. godenaanduidingen die ons slechts laten gissen naar hun feitelijke betekenis. De symboliek die hieraan ten grondslag ligt, interpreteert de kunstenaar naar eigen inzicht.
De fysieke en geestelijke kracht die de beelden uitstralen zijn voor hem de belangrijkste drijfveer om tot verbeelding te komen. Het materiaal en brons dat hierbij gebruikt wordt geeft ook al aan dat de eens als berg begonnen, sedimentaire materie past bij de onderwerpen die hij wil verbeelden.

In de showroom van Eurlings Interieurs met tijdloos klassieke en moderne meubelen, gordijnstoffen, tapijten en zonwering is te zien hoe kunst in het interieur toegepast kan worden.

Extra opening ter gelegenheid van expositie:
Zondag 27 januari          13.00-17.00 uur

Reguliere openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag 10.00-18.00 uur
zaterdag 10.00-17.00 uur
of volgens afspraak

Regelmatig organiseert Eurlings Interieurs exposities. Wilt u ook eens in uw kunstwerken in onze showroom ten toon stellen?
Neem dan contact op met:
Maud Eurlings
045-5751212
info@eurlingsinterieurs.nl