IMM Cologne 2018

IMM Cologne 2018

IMM Cologne 2018

Maandag 15 januari bezochten we de Internationale Möbelmesse in Keulen. Eugène Eurlings al voor de vijftigste keer zelfs. Jaarlijks doen wij hier de meubelinkopen bij onze vaste partners BW, Giorgetti, Hey Sign, IP Design, Karat, KFF, Norr11 en Tonon Italia. Uiteraard bekijken we ook wat de andere merken doen om zo een goed beeld te krijgen van de laatste nieuwe woonmodetrends.

Stoffenpartners Kendix en De Ploeg lieten het kleurbeeld perfect zien: veel groen- , roze- en licht oranjetinten. Als zitmeubelbekleding kwamen we een heleboel fluweel, cognac-kleurig leder maar ook bespanning met touw tegen. Dit is dan meestal ook geschikt voor outdoor gebruik. Veel notenhout voor de kasten en tafels, vaak gecombineerd met bladen van leisteen en graniet in bruintinten.

De vertrouwde Progetti fauteuils van Giorgetti zijn inmiddels wel design-klassiekers te noemen en zijn hier en daar voorzien van nieuwe details.

Onze andere Italiaanse partner Tonon presenteerde de nieuwe stoel Fl@t van ontwerper Martin Ballendat. Een prachtig concept van een vlak materiaal dat door het buigen zijn vorm krijgt. De stoel is leverbaar met een houten of metalen onderstel en de kuip kan in leder, kunststof of een vilt-achtig materiaal dat heel makkelijk schoon te houden is en warm aanvoelt.

De stand van IP Design zag er prachtig uit. De combinatie met de pop-artkunst van Heiner Meyer was zeer geslaagd. De modelfamilie Polo van BW-Bielefelder Werkstätte is na de bank, eetkamerstoelen, eetkamerbank en fauteuil nu uitgebreid met elegante ronde draaifauteuils, een nieuwe hoge fauteuil met armleuningen en een vis-à-visbank. Je zit dan schuin tegenover elkaar voor een prettig gesprek. Gegroepeerde salontafels blijven bij BW actueel, gecombineerd met een gestoffeerd ‘ziteiland’.

Een heel aantal merken plaatst aan een eethoek tegenwoordig een eetkamerbank. Voorheen vaak iets voor de Duitse markt, maar men verwacht ze nu ook meer in Nederland te gaan zien.

Onze partner Karat uit Helden maakt het spannend deze beurs. Voor een select aantal dealers, waar wij gelukkig onder vallen, presenteerden zij een prachtige nieuwe collectie: Karat Quadraat. In het kort: nog meer vrijheid in het samenstellen van je ideale kast, mooie nieuwe onderstellen en structuurlak. Het blijft nog allemaal even geheim, zonder foto’s in dit bericht, maar we houden je op de hoogte.

Meer over BW tijdens IMM 2018>>
Meer over Giorgetti tijdens IMM 2018>>
Meer over IP Design tijdens IMM 2018>>
Meer over Karat tijdens IMM 2018>>
Meer over Tonon Italia tijdens IMM 2018>>

De Ploeg Kendix2018 IMM kleurbeeld 2426_1 Norr11 Norr11 Hey Sign Giorgetti outdoor Giorgetti Giorgetti Giorgetti ProgettiTonon Italia Tonon Italia Fl@t Chair Tonon Italia Riverstone Karat salontafel Karat eethoek Bielefelder Werkstaetten-BW relaxfauteuil Bielefelder Werkstaetten-BW Polo Lounge Bielefelder Werkstaetten-BW Polo Lounge Bielefelder Werkstaetten-BW Polo eethoek Bielefelder Werkstaetten-BW Polo draaifauteuil Bielefelder Werkstaetten-BW Inspiration 2018 IMM IP Flow eetbank 2542 2018 IMM IP Flow 2529Tonon Tonon Fl@t chair Tonon Tonon Tonon Corda chair outdoor Ip Design Flow Lounge BW Bielefelder Werkstätten Polo

Laat een reactie achter