Mini-museum: 101 herinneringen aan Eurlings Interieurs…

Van wagenmakerij, aannemersbedrijf en meubelfabriek tot een zaak met raamdecoratie zonwering, vloerbedekking en natuurlijk meubelen. Dat is in een notendop de geschiedenis van wat nu Eurlings Interieurs in Voerendaal is. De generaties volgden elkaar op en de passie voor interieur bleef. Eugène en Maud Eurlings leiden tegenwoordig het familiebedrijf. Dochter Judith is ook zelfstandig ondernemer en draagt haar steentje bij op het gebied van marketing en reclame. Zelfs 95-jarige grootmoeder Fie Eurlings draait af en toe mee en bakt toert voor de gasten van de huisshows.

Het mini-museum in de showroom vertelt dit verhaal in woord en beeld. U ziet oude werktuigen, historisch fotomateriaal en interieurproducten die de tand des tijds hebben doorstaan zijn er te bewonderen. De tijdreis door 101 jaar Eurlings Interieurs eindigt met de woonmodetrend Boogie Nights.

In 1915 startte overgrootvader Harry Eurlings een kleine wagenmakerij. Het bedrijf groeide vervolgens uit zijn voegen en verhuisde naar het huidige adres: Valkenburgerweg 43 in Voerendaal. Daar bouwde hij niet veel later een timmerfabriek. In 1928 woedde er een allesverwoestende brand. Na wederopbouw oefende Harry het aannemersvak uit waarbij ruim zestig mensen werk vonden.

Zoon Frans Eurlings volgde hem op en startte met het op bestelling maken van meubelen naar eigen ontwerp, bijvoorbeeld voor de Staatsmijnen. Zijn voorliefde voor de Gotische stijl is terug te zien in het bureau dat hij zelf van houtsnijwerk voorzag. Na een langdurig ziekbed overleed hij in 1963 en werd het bedrijf voortgezet door zijn echtgenote Fie Eurlings, bijgestaan door haar medewerkers en kinderen Marijke, Bettie en Eugène. Noodgedwongen sloot zij de fabriek en startte met de verkoop van woningtextiel.

In 1970 rondde Eugène Eurlings de opleiding MTS Hout- en Meubileringsbedrijf in Rotterdam af. Vervolgens nam hij de zaak definitief over, in samenwerking met zijn echtgenote Paula. Zij specialiseerden zich in het hoogwaardige klassieke meubel met bijbehorend woningtextiel.

Sinds 1996 versterkt interieurarchitect Maud Eurlings, de vierde generatie, het familiebedrijf. Na haar studie Architectonische Vormgeving aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht, geeft zij interieuradvies, ontwerpt vloerkleden en verzorgt workshops.

Onze jarenlange traditie in wonen, service & interieuradvies is mogelijk gemaakt door familieleden, medewerkers, leveranciers en niet te vergeten onze klanten. Wij hopen u ook in de toekomst van dienst te mogen zijn.

Expositie: Nostalgische werkplaats in 101 beelden gevangen… >>
Mini-museum: 101 Herinneringen aan Eurlings Interieurs… >>

Fotoalbum >>