Historie: Eurlings Interieurs toen en nu

Van wagenmakerij, aannemersbedrijf en meubelfabriek tot een zaak met raamdecoratie zonwering, vloerbedekking en natuurlijk meubelen. Dat is in een notendop de geschiedenis van wat nu Eurlings Interieurs in Voerendaal is. De generaties volgden elkaar op en de passie voor interieur bleef. Eugène en Maud Eurlings leiden tegenwoordig het familiebedrijf. Dochter Judith is ook zelfstandig ondernemer en draagt haar steentje bij op het gebied van marketing en reclame. Zelfs 94-jarige grootmoeder Fie Eurlings draait af en toe mee en bakt toert voor de gasten van de huisshows.

In 1915 startte overgrootvader Harry Eurlings een kleine wagenmakerij. Het bedrijf groeide vervolgens uit zijn voegen en verhuisde naar het huidige adres: Valkenburgerweg 43 in Voerendaal. Daar bouwde hij niet veel later een timmerfabriek. In 1928 woedde er een allesverwoestende brand. Na wederopbouw oefende Harry het aannemersvak uit waarbij ruim zestig mensen werk vonden.

Zoon Frans Eurlings volgde hem op en startte met het op bestelling maken van meubelen naar eigen ontwerp, bijvoorbeeld voor de Staatsmijnen. Zijn voorliefde voor de Gotische stijl is terug te zien in het bureau dat hij zelf van houtsnijwerk voorzag. Na een langdurig ziekbed overleed hij in 1963 en werd het bedrijf voortgezet door zijn echtgenote Fie Eurlings, bijgestaan door haar medewerkers en kinderen Marijke, Bettie en Eugène. Noodgedwongen sloot zij de fabriek en startte met de verkoop van woningtextiel.

In 1970 rondde Eugène Eurlings de opleiding MTS Hout- en Meubileringsbedrijf in Rotterdam af. Vervolgens nam hij de zaak definitief over, in samenwerking met zijn echtgenote Paula. Zij specialiseerden zich in het hoogwaardige klassieke meubel met bijbehorend woningtextiel.

Sinds 1996 versterkt dochter Maud Eurlings, de vierde generatie, het familiebedrijf. Na haar studie Architectonische Vormgeving aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht, geeft zij interieuradvies, ontwerpt vloerkleden en verzorgt interieurworkshops.

Het bedrijf overleefde de Tweede Wereldoorlog, de roerige jaren tachtig en de recente kredietcrisis. Gelukkig weet de consument service en advies inmiddels weer op waarde te schatten. Gaandeweg de tijd heeft het bedrijf zich meer en meer gericht op meubels in het midden tot hoge prijssegment met het daarbij horende kwaliteitsniveau. Naast de woonboulevard hadden ze anders zonder de persoonlijke benadering nooit kunnen overleven aldus Eugène Eurlings.

Ze werken samen met Limburgse partners als Karat, Ghyczy en Winia Kastenwanden op maat, maar ook met de Duitse multinational Jab Anstoetz en het  Italiaanse Giorgetti. Ze verkopen producten met een verhaal waarbij allerlei aanpassing mogelijk zijn. Een zitmeubel kan zelfs “op maat” geleverd worden. Verder is in hun showroom een uitgebreide woningtextielafdeling te vinden met merken als Luxaflex, Forbo enzovoort in een breed prijsassortiment.

Specialiteit is het Sleutelklaar opleveren van woningen. Met name senioren maken hier dankbaar gebruik van. Eurlings Interieurs ontzorgd hen volledig als ze verhuizen naar bijvoorbeeld het nabijgelegen Parc Imstenrade. Ook de zakelijke markt wordt door het familiebedrijf bediend. Relaties als Eurocontrol, Hago, Vebego weten Eugène en Maud Eurlings  steeds weer te vinden.

Deze jarenlange traditie in woning- en projectinrichting is mogelijk gemaakt door familieleden, medewerkers en niet te vergeten u!

1915 1 timmerfabriek1920 harry1958 2 opening1953 stoel op kop 1952

1948 loonzakje 1948 1943 pand wit geverfd1936