van Rossum Meubelen

Hout voor het leven | Houd van het leven

Frans Eiken mag dan ‘Slow Wood’ zijn, wat Van Rossum er met veel ambacht, innovatie en respect van maakt, is het wachten waard. De collectie bestaat uit verschillende standaardmodellen, op basis waarvan individueel maatwerk mogelijk is. Wilt u bijvoorbeeld een tafel of kast met specifieke afmetingen of in een bepaalde kleur? Van Rossum komt u graag tegemoet. Het maatwerk geeft een extra dimensie aan het toch al unieke karakter van de meubelen. Geen eikenboom is immers hetzelfde en dit ziet u terug in de kleur en structuur van het hout. Samen met deze natuurlijk bepaalde tekening van nerven en noesten zorgt het handwerk ervoor dat geen twee identieke meubelen de fabriek verlaten.

Kops hout
De collectie bestaat onder andere uit tafels en dressoirs met kops houten bladen. De tafelbladen zijn zes centimeter dik en samengesteld uit vierkanten van zeven bij zeven centimeter.  Aan de bovenzijde zijn de jaarringen zichtbaar. Dat geeft een prachtige structuur en uitstraling.  Het toepassen van traditioneel vakmanschap en het respecteren van de natuurlijke krachten van het hout zorgen ervoor dat zij deze bijzondere meubelen kunnen maken.

Nieuw zijn de prachtige nieuwe modellijnen Kitale en PLY3 ontwerpstudios Xavier Dohr en Joel Muggleton. Uiteraard met het vertrouwde eiken, gecombineerd met verrassend metaal en beton.

Om te bekijken of de tafel van uw dromen past bij uw eventuele bestaande meubilair en te beoordelen welke afmeting u kunt plaatsen zet Eurlings Interieurs haar van Rossum showroommodellen graag vrijblijvend op zicht. Een “interieurproefrit” bij u thuis!

Duurzaamheid
Respect voor natuur en milieu staan bij het familiebedrijf Van Rossum Meubelen hoog in het vaandel. De bomen worden gerooid als ze tenminste 100 jaar oud is. Daarna liggen ze een jaar ongezaagd bij de zagerij te rusten. Afhankelijk van de dikte van de planken die van de stammen worden gezaagd, kan het wel vier jaar duren voordat het voor voor Van Rossum gezaagde hout op transport gaat. Eenmaal bij de fabriek aangekomen wordt het gezaagde en gedroogde eikenhout eerst nagedroogd in speciale klimaatkamers. Deze klimaatkamers worden, net als de bedrijfshal, verwarmd met houtresten die tijdens het productieproces overblijven. Volgens de filosofie van Van Rossum is het vanzelfsprekend dat je duurzaam omgaat met hout van honderd jaar oude bomen.

 

van Rossum-Kops eettafel ovaal van Rossum-Beam salontafelvan Rossum Meubelen- salontafel Beamvan Rossum-Stone eetkamertafelvan Rossum- Kops eettafel rond van Rossum Meubelen- tafel Kops Slim (2) van Rossum Meubelen- eetkamertafel Kops ovaal