Interieurworkshop

Workshop: Mijn interieurverANDER/BETER/NIEUWing
Locatie: showroom Eurlings Interieurs
Datum: nader te bepalen

Wilt u uw interieur veranderen, verbeteren of vernieuwen? Maar u weet eigenlijk niet waar u moet beginnen? En heeft u geen idee waar u op moet letten? Worstelt u met een specifiek interieurprobleem? Voor groepen geven wij op aanvraag onze workshop Mijn interieurverANDER/BETER/NIEUWing. Leuk als personeels- of verenigingsuitje, we hebben zelfs al eens een verjaardagsfeest gevierd in de pauze met koffie en thee in ons café “Tussche de Gordiene”!

De workshop wordt gegeven door interieurarchitect Maud Eurlings. Zij studeerde in 1996 af aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht, richting Architectonische Vormgeving. Sindsdien werkt zij bij Eurlings Interieurs te Voerendaal en geeft interieuradvies aan particulieren en bedrijven. De workshop Mijn interieurverANDER/BETER/NIEUWing bevat tips, trucs en trends op het gebied van wonen en behandeld onder andere de volgende 5 stappen op weg naar een nieuw interieur.

Stap 1: functie en afmeting
Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat de functie en de afmeting is van de ruimte die u gaat (her)inrichten. Wilt u er relaxen, eten, werken, slapen, opbergen? Wordt er tv gekeken, muziek geluisterd of aan een computer gewerkt? Wilt u bepaalde bestaande meubelstukken handhaven? Dit speelt een grote rol bij het maken van bepaalde keuzes.

Stap 2: stijlkeuze
Iedereen heeft zo zijn eigen smaak wat betreft vormgeving en stijl. Besteed behoorlijk wat tijd aan het oriënteren zodat u weet wat er te koop is. Verzamel knipsels uit tijdschriften of folders van meubels of interieurs die u aanspreken en loop eens wat woonwinkels binnen. Pinterest is ook een perfect hulpmiddel.

Stap 3: plattegrond
Als de stijl bepaald is, wordt het tijd om een plattegrond op schaal te maken van de ruimte die u gaat (her)inrichten. Geef de draairichting van de deuren aan en bijvoorbeeld de plaats van de tv-aansluiting, verwarming of haard. Maak van de meubels die u wilt toepassen ook een tekening schaal, knip ze uit en schuif er eens mee.

Stap 4: materiaal- en kleurkeuze
Om de meubelstukken en de stoffering een mooi geheel te laten vormen is ook de materiaalkeuze en de kleurstelling van groot belang. Bij het kiezen van bijpassende gordijnen, vloerbedekking of zonwering moet hier dus rekening mee worden gehouden. Let daar ook op bij de keuze van verlichting. Graag laten we zien hoe je bijvoorbeeld de kleur van het jaar 2018, Heart Wood, in je interieur toepast. Om te bekijken of  alles een mooi geheel gaat vormen kan het maken van een moodboard met sfeerfoto’s en gekozen materialen goed werken.

Stap 5: finishing touch
Met woonaccessoires als sfeerverlichting, plaids, kussens, vloerkleden en kunst kan de gekozen stijl en sfeer nog extra benadrukt worden. Vaak zijn dit ook de elementen waarmee gemakkelijk ingespeeld kan worden op de nieuwste woonmodetrends.

Na afloop krijgen alle deelnemers een gratis goodie-bag vol interieurinspiratie mee.

Neem voor meer informatie contact op met:
Maud Eurlings
045-5751212
info@eurlingsinterieurs.nl

Interiorquotemoodboard a4 definitief copy fbInteriorquote 21st century Interiorquote comfortmoodboard eurlings interieurs Interiorquote soulMaud Eurlings fotografie Giel Robeerst www interieurworkshop fotografie edwin verhoef Interieurworkshop koffiepauze in interieurcafe