Schuitema Furniture Decoforma Art Deco Art Nouveau Jugendstil Arts and Crafts

Schuitema Furniture

Eindelijk, terug van weg geweest: de Decoforma (Art Deco), Jugenstil (Art Nouveau) en Arts & Crafts meubelen van Schuitema Furniture!

Jarenlang moesten wij deze prachtige programma’s missen in onze collectie. Inmiddels worden ze weer onder licentie van de oorspronkelijke ontwerper Frits Schuitema geproduceerd. De Period Designers lieten zich inspireren door meubelstijlen uit het verleden en gaven er een eigentijdse draai aan. Geïnspireerd op roemrijke ontwerpen van Charles Rennie Mackintosh, Frank Lloyd Wright, Victor Horta en Berlage en tot in de kleinste details vervaardigd met oog voor hedendaags comfort. Kortom: een meubelcollectie van het hoogste niveau. Met ambachtelijk vakmanschap en middels de modernste technieken worden deze stijlvolle, klassieke en hoogwaardige meubels perfect op maat gemaakt. De beste materialen en houtsoorten zijn toegepast, waardoor u verzekerd bent van een hoogwaardige kwaliteit. Ook de bekleding kan volledig naar wens. Mocht u dus ooit Schuitema Furniture bij ons gekocht hebben en verder willen uitbreiden of starten met het verzamelen van deze pronkstukken, dan kan dat gelukkig weer. Neemt u gerust contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Decoforma collectie

Geometrische patronen, rood, zwart en zilver, de typische Art Deco kleuren, staan steeds aan de basis van de meubels uit de  Decoforma meubelserie. Wie herkent de stijlkenmerken van architect Frank Lloyd Wright in tafel Miles of bijzettafel Jean? Complementeer deze meubelen met de comfortabele zitmeubels van de Decoforma collectie, waaronder fauteuil Charles en bank Lawrence en zie dat een karakteristiek Art Deco interieur binnen handbereik is. Natuurlijk mag een ruime, maar stijlvolle kast niet ontbreken. Vitrinekast Art Deco is verkrijgbaar in vele variaties en is een eyecatcher in elk interieur.

Arts & Crafts collectie

Geïnspireerd op de Arts & Crafts-stijlperiode (ca. 1890-1920) zijn de meubelen uit de gelijknamige collectie gemaakt met passie voor oorspronkelijke materialen. Het gebruik van solide en klassieke materialen vormt de basis voor deze tijdloze meubelserie: kersenhout, leer, gewelfd glas, aluminium en brons.

Art Nouveau collectie

Tot slot biedt Schuitema Furniture een prachtige collectie Art Nouveau meubelen aan. Namen als Victor Horta, Henry van de Velde en Berlage zijn voor de Period Designers van Schuitema bepalende inspiratiebronnen bij het ontwerpen van de meubelstukken uit deze sfeerbepalende meubelcollectie.