Nieuwe collectie vouwgordijnen van Luxaflex

Nieuwe collectie vouwgordijnen van Luxaflex

Nieuwe vouwgordijnencollectie
Luxaflex® heeft haar innovaties gecombineerd voor een vouwgordijndesign waarin verschillende textielsoorten nog beter tot hun recht komen en dat zich uiterst soepel laat bedienen.
De collectie Tijdloos Wonen biedt talloze stijlen. Van zijde- en linnenlooks tot stevig fluweel, er zijn allerlei opties.  De collectie Elegant Wonen onderscheidt zich door de bijzondere materialen. Beiden zijn gemaakt van mooie en betaalbare materialen hebben bovendien een praktische, kindveilige kettingbediening met een ketting of smartcord. Een met stof bedekte bovenrail biedt een subtiele en strakke look – met keuze uit honderden patronen, strepen en effen kleuren. Daarnaast worden al onze vouwgordijnen op maat gemaakt, zodat u zeker weet dat u de perfecte oplossing voor uw huis gevonden heeft.

DustBlock® in de keuken
Wilt u een vouwgordijn toepassen in uw keuken, kies dan voor een DustBlock® finish, een speciale formule die de stoffen antistatisch en vocht- en vuilafstotend maakt. Door de vochtigheid en vuil dat ontstaat tijdens het koken zijn namelijk niet alle raambekleding geschikt. Dustblock® is ook verkrijgbaar bij rolgordijnen, verticale jaloezieën en plissé shades.

Dim-out of blackout?
Bij lichtwerende en verduisterende raambekleding denken veel mensen in eerste instantie aan de slaapkamer. Logisch want in een donkere slaapkamer slaapt u prettiger en is het koeler, wat uw slaap ten goede komt. Maar er zijn meer redenen om te kiezen voor dim-out of black-out (ook wel semi-verduisterend en verduisterende raambekleding genoemd), bijvoorbeeld in uw thuiskantoor om schittering tegen te gaan op uw beeldscherm of in de woonkamer als u een film aan het kijken bent.  Maar let op: er is een belangrijk verschil tussen dim-out en black-out stoffen. Dim-out stoffen maken de ruimte donker en houden het licht buiten, maar zijn nooit 100% verduisterend. Een dim-out stof is namelijk semi-transparant, maar een back-out stof is wel 100% verduisterend. Ondanks dat een dim-out niet 100% verduisterend is, moet die altijd verschillende testen ondergaan voordat het een dim-out stof genoemd mag worden. Daaruit moet blijken dat de stoffen gemiddeld voor 90% verduisterend zijn. Dat heeft ook te maken met de kleur doek. Lichte kleuren geven makkelijker licht door dan donkere stoffen. Door de verduisterende functie van de dim-out stoffen is dit de perfecte keuze voor in de slaapkamer. Er zijn verschillende soorten raambekleding die u kunt laten maken met de dim-out stoffen die u uitkiest, zoals vouwgordijnen, Duette Shades en rolgordijnen. Wilt u er zeker van zijn dat uw gordijn helemaal geen licht doorlaat? Kies dan voor een black-out stof die naadloos op of aan uw kozijn aansluit. Tip! Houdt het stofstaaltje even voor het raam bij u thuis en bij kunstlicht. Door de stoffen te vergelijken bij u thuis kunt u een betere inschatting maken.

In onze Luxaflex Inspiration Shop zijn verschillende varianten “live” te bewonderen. Trek maar eens aan die touwtjes en koorden of druk op de afstandsbediening en kijk wat er gebeurd. Onze Roman Shades beschikken over kindveilige (bedienings)systemen zoals PowerView, te bedienen met een app op uw smartphone, klikring, kettingspanner en koordklem. U mag onze stofstalen lenen om thuis de kleur en de lichtdoorlatendheid te kunnen beoordelen. Mocht u daarbij wat hulp kunnen gebruiken dan geven wij graag advies aan huis. Wij nemen dan meteen ter plaatse de maten op om een vrijblijvende offerte te maken.

Voor elk raam heeft Luxaflex® een passende oplossing. Met meer dan 70 jaar ervaring staat Luxaflex® garant voor duurzame kwaliteit, innovatie, optimaal wooncomfort en jarenlang gebruiksplezier. Een weergaloze collectie producten, stoffen, materialen en kleuren. Op maat gemaakt, met vijf jaar garantie.