Lekker slapen tijdens warme zomernachten

Lekker slapen tijdens warme zomernachten

Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur stiekem flink oplopen en we weten allemaal dat de Hollandse zomernachten dan klam en benauwd aanvoelen. De warme dagen kosten dan al veel energie en daarom is een goede nachtrust extra belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat een grijze of blauwe slaapkamer voor koelte en rust zorgt waardoor je ontspannen in slaap valt? Denk ook aan verduisterende overgordijnen of Luxaflex raamdecoratie zodat je niet bij zonsopgang al wakker wordt. We geven je graag meer tips die ervoor zorgen dat je heerlijk kunt slapen in een frisse slaapkamer.

Natuurlijke lakens
Als de temperatuur stijgt, is het heel prettig om in een koel bed te stappen. Het slapen onder lakens van natuurlijke materialen zoals katoen of satijn, is daarom een aanrader. Deze stoffen zijn zomers namelijk veel verkoelender dan synthetische stoffen zoals polyester, want deze stoffen houden de warmte niet vast. Hiermee wordt voorkomen dat je zwetend wakker wordt, maar toch onder een laken kunt liggen.

Cooling down
Een verkoelend laken werkt het beste als je zelf niet oververhit bent. Om te zorgen dat je lichaamstemperatuur daalt, kun je een lauwwarme douche nemen. Door de juiste temperatuur van het water, warmt de huid op en val je sneller in slaap. Je polsen onder een koude waterstraal houden is daarnaast ook optie om af te koelen. Mocht het dan nog niet lukken om de slaap te vatten, dan kan een koud washandje op je voorhoofd ook een uitkomst bieden.

Ventilator aan, apparaten uit
Om een koele slaapkamer te bevorderen, is het verstandig om alle aanwezige apparaten uit te zetten. Een tv, computer, lamp of radio produceert namelijk warmte en dat is juist wat voorkomen dient te worden. Dat is ook nog eens duurzaam, want op die manier bespaar je stroom. Het apparaat dat wél aan mag staan tijdens een klamme nacht, is de ventilator. Voor nog meer verkoeling kunnen er flessen met bevroren water voor de ventilator geplaatst worden. Hierdoor wordt er extra koude lucht de kamer in geblazen.

Houd ramen en deuren gesloten
Als het buiten warm is, zetten veel mensen het raam open voor frisse lucht. Echter koelt de kamer hier niet van af, want op deze manier wordt de zomerhitte ook naar binnengehaald. Verstandiger is om verduisterende overgordijnen of Luxaflex raamdecoratie overdag gesloten te houden. Zo houd je de warmte buiten en blijft het binnen koel. Het openzetten van de ramen biedt pas echt verkoeling als de temperatuur ’s avonds is gedaald.

Insectenvrije nachten
Wanneer het ’s avonds eindelijk een beetje afkoelt en ramen wagenwijd opengezet kunnen worden, is het wel zo prettig als de muggen buiten blijven. Daarom is het aan te raden om een hor in het raamkozijn te plaatsen om er zeker van te zijn dat de slaapkamer insectenvrij blijft en je de volgende ochtend niet lek geprikt wakker wordt. De horren van Luxaflex® zijn duurzaam, op maat gemaakt en verkrijgbaar in verschillende profiel- en gaaskleuren.

In onze Luxaflex Inspiration Shop en textielafdeling laten we je graag zien hoe je deze zomer je hoofd koel houdt met de juiste zon- en insectenwering.

Bron: Luxaflex

Hunter DouglasLuxaflex horrenZimmer Rohde Schlossberg beddengoedZimmer Rohde Schlossberg beddengoed 2

Laat een reactie achter