Energie besparen met Luxaflex Duette Shades

Energie besparen met Luxaflex Duette Shades

Tijdens de koude winterdagen is het extra belangrijk dat het thuis comfortabel en gezellig is. Stijlvolle raambekleding speelt een grote rol bij de sfeer in huis en is ook bepalend voor de akoestiek én de warmte. Wist u dat Duette Shades dankzij hun honingraatstructuur zoveel mogelijk warmte in huis houden?

Luxaflex® is toonaangevend bij het realiseren van energiebesparingen, met raambekleding. In 1985 vond onze partner de zeer energie-efficiënte Duette® Shades uit, als antwoord op de energiecrisis van het eind van de jaren zeventig. De Duette® Architella® Shades gaan daarin nog een stapje verder. Ze hebben een honingraat-in-honingraat-ontwerp dat de energie-efficiëntie verder verhoogt. Immers: hoe meer laagjes stilstaande lucht, hoe beter de isolerende werking.  Zonder energie-efficiënte raambekleding kan tot 50% van de verwarmings- en koelenergie van een huis via de ramen ontsnappen.

De beste tips om energie te besparen bij ramen:

  1. Zorg ervoor dat uw ramen en deuren goed bestand zijn tegen het weer
  2. Houd de ramen dicht wanneer u de verwarming of airconditioning heeft ingeschakeld.
  3. Open uw raambekleding tijdens zonnige winterdagen om gratis zonnewarmte binnen te laten en sluit ze ‘s nachts om de warmte binnen te houden.
  4. Sluit uw raambekleding tijdens zomerdagen om de hitte buiten te houden.

Op deze drie belangrijke manieren helpen de producten van Luxaflex® u om energie te besparen bij ramen:

1. Isolatie

Tijdens de wintermaanden ontsnapt de warmte via de ramen naar buiten, terwijl de hitte tijdens de zomermaanden door diezelfde ramen naar binnen stroomt. Met isolerende raambekleding kunt u het energieverbruik verminderen, op verwarmings- en koelkosten besparen en een comfortabeler sfeer creëren.

2. Zonnewarmteregulering

De warmte die de zon produceert – zonne-energie – komt in de winter van pas bij het verwarmen van uw huis, maar kan in de zomer leiden tot onplezierig hoge temperaturen binnenshuis, waardoor uw airconditioningkosten stijgen. Veel raambekledingen van Luxaflex® helpen om de zonnewarmte te beheersen door deze in de winter binnen te laten en in de zomer zoveel mogelijk te weren.

3. Daglicht

Daglicht is een manier om kamers te verlichten met natuurlijk licht in plaats van kunstlicht. Door natuurlijk licht toe te laten in een kamer verminderen veel van onze raambekledingen de behoefte aan andere soorten verlichting, waardoor u minder energie verbruikt.

Meer over Duette Shades>>

Luxaflex Duette Shades Luxaflex Duette Shades Luxaflex Duette Shades Luxaflex Duette Shades Luxaflex Duette Shades Luxaflex Duette Shades Luxaflex Duette Shades Luxaflex Duette Shades Luxaflex Duette Shades